Înființarea unei brutării

Pâinea a fost și este unul dintre cele mai importante alimente al umanități, și are un rol special în dieta oamenilor din țara noastră.

Din păcate, ca urmare a suprachimizării agriculturii și a producției de cereale, majoritatea sureselor de făină sunt contaminate și constituie mai degraba un pericol pentru sănătate, în loc să aducâ un aport pozitiv acesteia.

Ne dorim pentru comunitatea noastră acces la hrană sănătoasă, pâine din cereale curate, nu suprachimizate, totodată produse cu gust.

O mică comunitate cum e Cundul, are nevoie de aproximativ 30 de pâini pe zi (30 kg). Având în vedere că un surplus de producție ar facilita vânzarea către terțe persoane, din afara comunității, dublarea aceastei cantități pare realistă.

Astfel, pentru început, am vrea să amenajăm un spațiu în care să putem face operațiunile de bază pentru panificație: amestecarea ingredientelor, dospirea și coacerea.

Cea din urmă poate avea loc în mai multe cuptoare cu lemne din sat, dar un singur loc ar fi mai eficient și mai ușor de gestionat.

Cine dorește să ne ajute, este binevenit atât cu ajutor fizic sau financiar, cât și cu cunoștiințe în domeniu!

Avem acum:

Malaxor de 30 kg

Avem nevoie de tot ce e necesar pentru o brutărie: cuve, forme, mese, lavoare, instalații, cuptoare, etc.