Kundi My Village Egyesület és céljai

A “My Village” egyesület célja, hogy elősegítse a Kund / Reussdorf / Cund / kis falu társadalmi és gazdasági fejlődését.

Ezt különböző programokon keresztül szeretnénk elérni, amelyek egyrészt közvetlenül a faluból jönnek és megvalósíthatók, másrészt vannak olyanok, amelyek külső támogatás nélkül nem valósíthatók meg.

Az egyik legfontosabb pont a mikrogazdálkodás felélesztése, hiszen a legtöbb falu olyan kincseken ül, amelyeket nem hasznosítanak kellőképpen. Az állattenyésztés, a zöldségtermesztés és e nyersanyagok feldolgozása nagyobb függetlenséghez vezethet. Sajnos a falusiak közül sokan nincsenek tisztában ezekkel a lehetőségekkel, és ezen még dolgozni kell. Ráadásul a romániai szocializmus miatt egyfajta alapvető félelem alakult ki az együttműködéstől. Ezen szeretnénk változtatni!

Minden kívánt pozitív irányú fejlődés csak akkor lehetséges, ha a résztvevők anyagilag és gazdaságilag biztonságban vannak.

Az olyan projekteknek, mint egy pékség, egy zöldségkonyha vagy akár egy kis tűzoltóság vagy egy kulturális központ csak akkor van értelme, ha az egyes embereknek már nem kell aggódniuk a holnap miatt.

Böngésszen projektjeink között, talán talál olyat, amit szívesen támogatna.
Nyitottak vagyunk minden beavatkozásra, és várjuk a közös munkát.